Slagerij Bles

Slagerij Bles

Slagerij Traiteur Bles

Groot vlees bij Slagerij Bles

Een groot stuk vlees geeft beleving, smaak en spektakel aan uw barbecue. Wat is er nu mooier dan vol aandacht met het vlees bezig te zijn om het lekkerste resultaat te behalen en dit vervolgens vol trots met familie en vrienden te delen.

Wij snijden het op het gewenste formaat en u kan aan de slag om het vlees te kruiden en te bereiden. Al deze producten zijn te bereiden in de oven of op de barbecue. Wij denken graag met u mee over de bereiding van het vlees. Kom gerust even langs in een van onze winkels in Doetinchem en Wehl.

De grote stukken vlees zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: rundvlees, varkensvlees en lamsvlees.

Het overgrote deel van de producten die hier beschreven staan zijn slechts beperkt verkrijgbaar, daarom wij u vragen om vooraf contact met ons op te nemen zodat wij hier tijdens onze productie rekening mee kunnen houden. Mocht u op zoek zijn naar een product wat hier niet staat beschreven, neem dan contact met ons op en hopelijk kunnen wij u van dienst zijn.

Stuur voor vragen of bestellingen een mail naar info@slagerijbles.nl of via het contactformulier of bel naar een van de winkels. Doetinchem (De Bongerd) 0314-394096, Doetinchem (Dr. Bardetplaats) 0314-395038 of Wehl 0314-681464.


Low & slow

Rundvlees

Rib-eye

Vanaf 500 gram | 100 gram € 2,79

Wat de ribeye zo speciaal maakt is de lichte dooradering van het vet. Dit maakt het vlees extra smakelijk.


Black Angus rib-eye

Vanaf 500 gram | 100 gram € 4,75

Voor de liefhebber. Wat deze ribeye zo speciaal maakt is dat het rund graan gevoerd is, wat de smaak vol en intens maakt.


Tomahawksteak

Vanaf ± 1300 gram | 100 gram € 2,19

Een prachtige steak van de zesrib met het bot eraan dit zorgt voor extra smaak en robuust karakter.



Entrecôte | Entrecôte aan een stuk

Vanaf 400 gram | 100 gram € 2,92

Mooi mager rundvlees met aan de onderkant een kleine vetrand. Lekker als steak of als groot vlees.


Longhaas | Hanging tender

± 500 gram | 100 gram € 2,15

Kerntemperatuur 52 - 54˚C

Er zijn veel benamingen voor hetzelfde stuk vlees, de longhaas is een ware specialiteit in Frankrijk. Hier is de longhaas echter vrij onbekend. Terwijl het een heel mooi stuk vlees is en het een eigen smaak en structuur heeft ten opzichte van andere producten. Het is erg belangrijk om de longhaas niet verder te garen dan een kerntemperatuur van 52˚C boven deze temperatuur wordt het vlees wat stugger. Graag een week van tevoren bestellen.



Picanha

Vanaf 400 gram | 100 gram € 2,79

Mals rundvlees met een randje vet, wat de smaak van het vlees ten goede komt.


Bavette

Vanaf 150 gram | 100 gram € 2,59

Bavette is een vleesdeel uit de vang van het rund, de spier heeft harder moeten werken dan bijvoorbeeld de ossenhaas. Hierdoor is het vlees grof van draad waardoor het vlees minder mals is, maar veel meer smaak bevat.


Côte Du Boeuf

Vanaf 800 gram | 100 gram € 2,49

Ribeye met been, een uitermate geschikt stuk vlees voor de barbecue. Het vlees is in het been gerijpt, wat het een unieke smaakbeleving geeft.


Dry aged entrecôte

Vanaf 250 gram | 100 gram € 3,95

Entrecote in het been gerijpt voor vier tot zes weken. Hierdoor wordt het vlees extra mals en krijgt het een intense smaak. Dit is een aanrader voor de liefhebber.


Diamanthaas | Diamanthaas medaillons

± 600 gram | 100 gram € 3,15

Diamanthaas is samen met longhaas en bavette een van de vergeten vleesdelen. Dit is oprecht zonde want ook dit stuk vlees is van hoge kwaliteit. Het stuk bevindt zich in de schouder en stond lang bekend als Jodenhaas.


Rosbief | Roast beef

Vanaf 300 gram | 100 gram € 2,75

Een heerlijk stuk mager vlees met een fijne structuur. Aanbraden in de pan en verder garen in de oven, het kan eigenlijk niet misgaan. Met de rosbief zijn vele variaties mogelijk denk aan heerlijke gevulde rosbief.


Brisket

Vanaf 800 gram | 100 gram € 1,85

Runderborst met een randje vet. De brisket wordt langzaam bereid op een barbecue of smoker op een lage temperatuur. Deze techniek kunt u een beetje vergelijken met het stoven van vlees. Door garing op lage temperatuur verandert een taai stuk vlees in een botermalse lekkernij. Geduld wordt beloond.


Short ribs

Vanaf 500 gram | 100 gram € 1,49

De short rib is een prachtig stuk vlees dat bestaat uit korte repen klapstuk met been. De short rib is geschikt om langzaam te garen op lage temperatuur. Bak de short ribs aan en laat het dan nog twee uur garen of een kerntemperatuur van ongeveer 90 ℃ is bereikt.




Varkensvlees

Varkensschouder | Boston Butt

± 1000 gram | 100 gram € 1,49

Ook de varkensschouder is geschikt voor Slowcooking, de bereiding is hetzelfde als bij de procureur alleen hier haal je het vlees van het bot. Dat geeft weer een extra touch aan je pulled pork.

Daarnaast is het product ook erg geschikt om te grillen, het vet wordt ingesneden zodat de kruiden verder in het product dringen en om te zorgen dat het vlees tijdens de bereiding zichzelf blijft bedruipen met vet waardoor het erg smaakvol wordt.


Procureur

Vanaf 400 gram | 100 gram € 1,49

De procureur (nek) is een heerlijk gemarmerd stuk vlees waardoor het altijd zacht en sappig is. Hierdoor leent het product zich perfect voor Slowcooking, denk aan pulled pork. Bij ons heeft u keuze uit twee kruidenmelanges voor een fijne kruiding voor de pulled pork, tenzij u liever zelf de melange samenstelt natuurlijk.


Speenvarken

Vanaf 15 kg voor ongeveer 20-30 personen | prijs op aanvraag

Een gevuld speenvarken wat wij volledig voor u op smaak brengen, garen en vervolgens op uw gelegenheid prachtig opleveren in een grote pan. Houdt er rekening mee dat het speenvarken een week voor de gewenste datum bij ons besteld dient te worden.


Varkensbuik | Buikspek

Vanaf 300 gram | 100 gram € 1,50

De varkensbuik is een veelzijdig product, wij snijden er speklappen van, daarnaast maken wij er diverse vleeswaren van zoals Zeeuwspek, ontbijtspek en gegrild ontbijtspek. Het buikspek is eenvoudig te bereiden en het resultaat is verbluffend. Een stuk van een kilo gaart u 3 uur lang op 140 ˚C vervolgens 20 minuten op 220 ˚C om een krokante korst op het buikspek te vormen en u kunt uw buikspek die u volledig zelf heeft gekruid en bereid op tafel zetten!


Rauwe spareribs

± 500 gram per stuk | 100 gram 1,19

Mooie dikke en verse spareribs. U kunt aan de slag met de kruiding en het marineren van de sparerib. We hebben uiteraard ook gare spareribs, €1,59 per 100 gram.




Lamsvlees

Lamsrack

Vanaf 300 gram | 100 gram € 3,95

Het welbekende lamsrack, hier kunt u kiezen voor het aantal ribben wat u wilt. En of u de ribbetjes helemaal schoongemaakt wil hebben of dat u juist nog vlees tussen de ribben wilt.


Lamsbout

Vanaf 400 gram | 100 gram € 2,65

De lamsbout kent oneindig veel mogelijkheden, dit product kunt u bereiden met been, zonder been en gevuld met kruiden en weer dichtgebonden met het been er terug in. De lamsbout is een mooi groot stuk vlees wat altijd alle aandacht trekt.