Slagerij Bles

Slagerij Bles

Slagerij Traiteur Bles

Onze recepten
For page 19 20 aspergesoep met spekreepjes

Aspergesoep met spekreepjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram witte asperges
  • 1 ui
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels maizena
  • 250 milliliter crème fraîche
  • 2 lente-ui stengels
  • Half bosje bieslook
  • Zout
  • Boter

Bereidingswijze

Schil de asperges en de ui. Snijd de asperge in stukjes van 2 cm en de ui fijn. Snijd de lente-ui fijn en doe in een kom. Bak de spekreepjes uit in een soeppan. Voeg de ui toe en bak even mee. Voeg dan de asperges toe en roerbak tot het ergste vocht eruit komt.

Maak de roux door de bouillon beetje bij beetje toe te voegen aan de pan. Als de soep te dun is, maizena toevoegen. Laat het geheel 10 minuten doorkoken.

Voeg de crème fraîche toe aan de soep en roer door. Laat dit niet meer koken (de soep gaat dan schiften). Verdeel in kommen en garneer met lente-ui en bieslook. Direct serveren.

Tip!
Lekker met stokbrood en gerookte zalm.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.